Ivar Raig: Cameron teeb uue katse reformida euroliitu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivar Raig
Ivar Raig Foto: Postimees.ee

Konservatiivide juhitud Suurbritanniast võib saada riik, mis kujuneb eestkõnelejaks Euroopa konkurentsivõime tõstmisel, protektsionismi ja  bürokraatia vähendamisel ning koostöö arendmisel Ameerika Ühendriikidega, kirjutab majandusdoktor Ivar Raig.

Suurbritannia on kõrge elatustasemega riik, mis on suhteliselt edukalt ületanud viimase majanduskriisi, ning rahvastik on viimastel aastakümnetel tänu edukale integratsioonipoliitikale kasvanud kiiremini kui üheski teises Euroopa suurriigis –  kuigi ka seal tugevneb vastuseis avatud uste migratsioonipoliitikale. 

David Cameronil seisab ees võimatuna näiv missioon. Ühelt poolt on vaja tagada riigi ühtsus parlamendi abil, milles üks mõjukas osa (šotlased) võitleb sõltumatuse eest Suurbritannia sees ning samas toetab Euroopa Liitu jäämist, teiselt poolt on aga vaja täita lubadus panna rahvahääletusele küsimus Suurbitannia jäämisest Euroopa Liitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles