PÄEVAINTERVJUU: Sotside esimehe valikust saab hääletus koalitsioonileppe üle

Neeme Korv
, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Sotsiaaldemokraatlik Erakond kuu lõpus esimeest valib, langetavad valiku tegijad sisuliselt otsuse, kas SDE peaks senise koalitsioonilepingu alusel minema edasi või mitte, rääkis sotside esimees Sven Mikser «Postimehe päevaintervjuus». Praeguse leppe kaitsja positsioonis olev Mikser märkis samas, et sisetüli erakonnas ei tule ei tema, ega leppe suhtes kriitilise Jevgeni Ossinovski SDE juhiks saades.

Mikseri trooni nõudlev Ossinovski on rääkinud vajadusest riigikogu valimiste järel sõlmitud koalitsioonileppes muutusi teha. SDE praegune juht tõdes, et Ossinovski esimeheks tõustes võib ka praegune kolmikliit lõpetada. «Kui seda kokkulepet (koalitsioonilepet – N.K) ei ole võimalik muuta, siis tuleb valida teisi teid,» sõnas Mikser.

Ligi viis aastat sotse juhtinud Mikser tunnistas, et erakonnas on näha pettumust ja erimeelsusi, just sel pinnal, et valimiste tulemusena tuleb taas teha koostööd Reformierakonna ja IRLiga. «Kui see pettumus ületab kriitilise piiri, siis tuleb teha korrektuure,» ütles Mikser.

Põhimõttelisest valikust hoolimata on Mikser veendunud, et emma-kumma võit ei too kaasa suurt sisetüli sotside ridades. «Verelaskmist kindlasti ei tule, aga on selge, et pärast 30. maid tuleb tegeleda erakonna ühtsuse hoidmisega. Meie Jevgeniga oleme vanad poliithundid ja suudame sellest debatist mööda laveerida, aga mõned inimesed, kes igapäevase palgatööna poliitikat ei tee, muutuvad ülearu kirglikuks ja seda auru tuleb välja lasta,» ütles Mikser.

Mikseri väitel ei ole neil kaks aastat erakonna aseesimehena töötanud Ossinovskiga maailmavaatelisi erimeelsusi: «Oleme teinud tööd samade eesmärkide nimel, teinud ühiselt ka vigu.»

Vaata videost lisaks, kuidas Mikser selgitab pettumuse vajaduse ületamist erakonnas ja valijaskonnas ning ideedest, kuidas sotse juhina edasi viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles