Ossinovski: kokkulepped on küll sõlmitud, aga pidevalt käib koalitsioonis kaevikusõda

Toomas Randlo
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimeheks pürgiv Jevgeni Ossinovski ütles «Postimehe päevaintervjuus», et on ebanormaalne kui valitsuskoalitsioonis käib pidevalt n-ö kaevikusõda, mis tuleneb valitsusparteide liikmete rahulolematusest võimuleppega.

«Pole saladus, et kõikides koalitsioonierakondades on märkimisväärseid erimeelsusi selles osas, kuidas valitsusse mindi. Kui ei õnnestu kokku leppida selles, mis leiaks koalitsioonierakondade liikmete hulgas enamiku heakskiidu, siis on raske seda koostööd pikaajaliselt jätkata,» rääkis Ossinovski.

«Minu eesmärk pole viia erakonda opositsiooni vaid siiski üritada läbi rääkida pärast seda kui kõikides koalitsioonierakondades on vahetunud juhatused. Kahes erakonnas on ka küsimus esimehe isikus. Pärast seda tuleks koalitsioonilepe värske pilguga üle vaadata ja üritada kokku leppida koostöös, mis oleks tulemuslik. Praegu on kokkulepped sõlmitud, aga iga kui nädal käib koalitsiooni sees kaevikusõda, siis see pole normaalne.»

Kui koalitsioonileppes muutusi ei tule, siis endise haridusministri hinnangul lõpetab valitsus koostöö, kui tekivad uued alternatiivid. Üheks  selliseks alternatiiviks võib olla Reformierakonna ja Keskerakonna koalitsioon.

Vaata videost lisaks, mida rääkis Ossinovski praegusest valitsusest ning Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast ja sellest, milliseid muutusi partei vajab!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles