Rõivas videointervjuus: meil pole mingit tagatuba ega vajadust selle järele

Toomas Randlo
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Taavi Rõivas ütles väiteid Reformierakonna nn niiditõmbajatest kommenteerides, et parteil pole tagatuba, kus võetakse vastu tähtsaid otsuseid ja selleks puudub ka vajadus.

«Neid kommentaare olen näinud inimestelt, kes on erakonna asjades üsna kaugel. Sellised müüte kipuvad toitma inimesed, kes on avalikult öelnud, et neil on teistsugused poliitilised eelistused,» ütles Rõivas vastates küsimusele, kuidas ta kommenteeriks väiteid Reformierakonna n-ö niiditõmbajatest. «Võin kinnitada, et nendel juttudel pole alust.»

«Meil on vägagi selge süsteem, kuidas otsused langetatakse. Fraktsiooni koosolekutel arutatakse läbi kõik olulisemad riigijuhtimist puudutavad teemad. Lisaks kogunevad Reformierakonda kuuluvad ministrid koos nõunikega, et arutada läbi valitsuse päevakord. Samuti koguneb iga kahe nädala tagant Reformierakonna juhatus, kus arutatakse läbi kõik olulised poliitilised teemad. See on liikmetele avalik ja seal on alati võimalik kõikide teemade kohta küsida.»

Peaministri hinnangul kuuluvad erakondade tagatoad minevikku ning tänapäeval pole nende järele vajadust. «Minu silmis ei mahu tagatoad tänapäeva ja nende järele puudub vajadus, sest on olemas kaasaegsed suhtlusvahendid ning kõik teemad saab operatiivselt omavahel läbi arutatud. Meil pole mingit tagatuba ja puudub ka igasugune vajadus selle järele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles