Reformisõlm

Sigrid Kõiv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Margus Ansu

Veidi liialdades võiks öelda, et Margus Tsahkna talitas töövõimereformiga nagu Alexander Suur Gordioni sõlmega. Töövõimereformi on aastaid kiidetud ja kirutud. Mitme erakonna ministrid on püüdnud seda ellu rakendada, teist sama palju on püütud seda takistada. Mõõgaga Tsahkna muidugi midagi ei raiunud, tänapäeval pole lihtsalt nii kombeks, aga ta lükkas reformi alguse edasi ja seda otsust pole keegi veel kritiseerinud.

Ka peaminister Taavi Rõivas, kes veel hiljuti väga veendunult töövõimereformi kiire rakendamise hädavajalikkusest rääkis, pole koalitsioonipartneri tulevase juhi sammu (vähemalt avalikult) laitnud. Tööhõivereform pole siiski see, mille nimel hapras tasakaalus püsivat koalitsiooni ohverdada. 10,7 miljonit kokku hoitud eurot, mis vähendavad koalitsioonilubaduste eelarvesurvet, lohutavad ka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles