Vene analüütik: Putini propaganda laastab mõistuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Nõukogude Liidu propaganda puhul said inimesed oma sisemuses aru, et suuremas osas on see kõik väljamõeldis, siis praegu usub enamus siiralt, mida neile televiisorist räägitakse, rääkis Venemaa endine tipp-poliitik ja praegune poliitikaanalüütik Georgi Kunadze Postimehe ajakirjaniku Jaanus Piirsalu usutluses.

1991. aasta kevadest kuni 1993. aasta lõpuni Venemaa asevälisministrina töötanud ja praegu analüütikuna tegutseva Kunadze sõnul ei tea ta teisi selliseid näiteid maailma ajaloost, kus propaganda on nii laastavalt mõjunud inimeste mõistusele.

Kuigi Kunadze meelest on läänes Vene propaganda ebaefektiivne, leidub tuntud politolooge, kes räägivad sama juttu: «Näiteks Stephen Cohen on hea näide. On veel ka (Ronald Reagani aegne USA aserahandusminister) Paul Craig Roberts. Minu meelest on ta hull!»

Vaata videointervjuud, kus Georgi Kunadze annab hinnangu Putini propagandamasinale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles