PÄEVAINTERVJUU: spordi rahastamine peab toimuma läbi riigieelarve ja riigiettevõtete

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Olümpiakomitee presidendi Neinar Seli sõnul peab spordi rahastamine toimuma läbi riigieelarve. Seli rääkis «Postimehe Päevaintervjuus», et lisaks riigieelarvest tulevale kindlale summale peaks spordi rahastamisega tegelema ka riigiettevõtted.

«Kõige kindlama ja parema stabiilsuse annab see, kui kõik teavad, et riigieelarvest tuleb kindel protsent või summa,» arutles Seli, kelle sõnul pole praegune katuserahade süsteem normaalne ühegi eluvaldkonna jaoks. «Nii spordi kui kultuuri rahastamise võiksid olla seotud ka riigiettevõtted, kes seeläbi oma mainet saaksid kujundada. Kindlasti on Eesti Energial Jordaania või Utahi projekte parem ajada, kui nende plakatite peal on näiteks EOK logo.» Seli sõnul valib ka tavakodanik Latvenergo asemel Eesti Energia paketi, kui ta teab, et osa kasumist tuleb Eesti ühiskonnale ja spordile tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles