Postimees 1935. aastal: wedurijuhi halb wabariigi aastapäew

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Wabariigi aastapäew jättis wedurijuht Karl Kriiskile halwad mälestused. Tol päewal aset leidnud sündmuste pärast wiidi ta ametiklassis allapoole ja pealegi pidi ta weel kohtusse minema süüalusena.

Lugu ise juhtus nii, et Kriisk sõitis ööl wastu 24. weebruarit kella 8 paiku Tapalt Tartu. Jõudes Tartu, manööwerdas ta weduri seisukohta ja läks ise siis jaama einelauda, kus tegi mõned napsid. Ta ise ütleb, et kõht walutanud ja «wisanud» siis 2–3 palsamipitsi ära, sest muidu pole saanud magama jääda. Selle järele läinud puhkeruumi magama. Hommikul kell 9 paiku pidi Kriisk uuesti weduri juhtimisele asuma. Kuid depoojuhataja ei lubanud tal seda teha, sest ta leidis, et Kriisk pole päris kaine. Kriisk protesteerinud selle peale ja lõpuks saanud ägedaks ning tähendanud depoojuhatajale: «Kui mul halwasti läheb, siis tapan sind.» Selle lause pärast sattuski Kriisk kohtualuse kohale.

Kaebealune: «Wõtan õigeks süüdistuse. Palun tingimisi karistust. Olen üle 60 aasta wana ja esimest korda kohtu all.»

Kohtunik mõistabki talle 5 ööpäewa tingimisi aresti. 27.04.1935

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles