PÄEVAINTERVJUU: Helme uuele valitsusele pikka iga ei ennusta

Toomas Randlo
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimees ja riigikogu liige Mart Helme kiitis värske koalitsioonileppe põhjalikkust, kuid kahtles, kas valitsus püsib ka nii kaua koos, et kõiki plaane ellu viia.

Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu koalitsioonileppest rääkides ütles Helme, et seda ei saa halvaks nimetada, kuid probleeme on katteallikatega. «Ühelgi lubadusel pole konkreetset katteallikat. Need on välja käidud teistes jutuajamistes. Mõned on öelnud, et sõlmime lepingu ära ja las partnerid kiidavad heaks ning siis tulevad ka katteallikad,» rääkis EKRE esimees «Postimehe Päevaintervjuus».

«Lõviosa katteallikast moodustab kütuseaktsiisi tõstmine,» lisas ta. «See tähendab, et tegelikult võetakse suur osa katteallikatest tavalise kodaniku taskust. Kütuseaktsiis lükkab käima dominoefekti. See tuleb kaupadele otsa, sest ilma transpordita pole võimalik tänapäeval teenuseid osutada.»

Helme hinnangul peab uus valitsus tõenäoliselt vastu ajani, mil hakatakse tegema kohaliku omavalitsuse valimiste kampaaniat. «Valitsus võib vastu pidada umbes poolteist aastat,» ennustas ta.

«Kohalike omavalitsuste volikogude valimistega tuleb lauale üks hiigelsuur päranditomp. On selge, et Edgar Savisaare tervislik seisund on loonud Eestis uudse poliitilise olukorra,» selgitas ta. «Seega tõenäoliselt Keskerakonnal ei õnnestu Tallinnas korrata varasemate valimiste tulemust. See tõenäoliselt ajab koalitsioonipartnerid omavahel nugade peale. Ma olen üsna veendunud, et kui mitte enne, siis selle kampaania ajal läheb ka see valitsus lõhki.»

Vaata videost, mida rääkis Helme veel koalitsioonilepingust, opositsioonierakondadest ja Eesti poliitika lähitulevikust!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles