Triin Tammert: Kuld kodutrepi all

Triin Tammert
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Tammert.
Triin Tammert. Foto: Erik Prozes

Mulle meeldivad päris hästi need teooriad, mis ütlevad, et õnne ja unistuste täideviimist ei tasu lükata tulevikku, vaid pigem nautida elu siin ja praegu. Kusjuures, elu nautimise all pean ma silmas nii inspireerivat eneseteostust, tööd ja eneseväljendust kui ka puhkeaja meelelahutusi.

Olles aastate jooksul erinevaid lähenemisi ka praktikas proovinud, kaldun ma üha enam sellesse koolkonda, et tee entusiasmiga seda, mis teeb rõõmu, ning soovitud viljad tulevad nagu iseenesest. Ootamatud imed, võimalused ja tunnustus sageli pealekauba.

Tallinn Music Weeki korraldaja Helen Sildna – keda ma tean pigem põgusate tööalaste kontaktide põhjal, isiklikult väga lähedalt mitte – on mu jaoks olnud läbi aastate üks inspiratsiooniallikaid. Ma mäletan ühte kümmekonna aasta tagust reisileminekut, kui nägin varahommikul lennujaamas tollal BDGs töötades rahvusvahelisi staare Eestisse toonud Helenit, kes suundus pärast hommikupoole ööd lõppenud suurkontserti Hispaaniasse festivalile.

Ma imestasin tookord, kust tuleb see energia – tänaseks ma tean, et tegeledes südamelähedaste projektidega, see lihtsalt tuleb. Kuskilt.

Seitsmendat aastat toimuv Tallinn Music Week, mis alustas üsna väikese Eesti muusika maailmale tutvustamise festivalina, on tegijate vaimustuse ja entusiasmi jõul jõudnud praeguseks Euroopa kolme olulisema uute talentide festivali sekka ning andnud Eesti muusikutele kõvasti tuult tiibadesse.

Eelmisel aastal astus TMW lavadel üles üle 200 esineja rohkem kui 20 riigist ja sellest said osa rohkem kui 22 000 külastajat.

TMW roll Eesti ja eesti muusika turundajana on märkimisväärne – lisaks kogu muule meediakajastusele valis The Observer TMW eelmisel sügisel viie parima soovitamist vääriva talvehooaja festivali hulka maailmas, ja ka The New York Times soovitas sel nädalal Tallinn Music Weeki.

Aga lisaks kogu sellele mainekujunduslikule kasule ja tublile tööle, mida Helen on teinud, tahan ma juhtida tähelepanu sellele, et üks kõige ägedamaid festivale toimub meil siinsamas, koduõuel, ja on ka sisu poolest puhas kuld, nauding ja kvaliteet.

Nii et ärge magage maha, minge ja tundke rõõmu TMW kontsertidest ja maitsetest (sest muusikafestivali sees toimub ka restoranifestival ja käsitööõllede festival), samuti juttudest ja kunstiprogrammist.

Sest nagu ütles kunagi tabavalt üks julge ja otsekohene naine: ega need eilsed ja homsed orgasmid ei paku ikka sellist naudingut kui tänased. Kehtib ka muusikaliste ja kulinaarsete orgasmide kohta, nii et minge ja nautige. Täna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles