Võõras mees raudteel

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Raudtee juhatuse esimees Ahti Asmann.
Eesti Raudtee juhatuse esimees Ahti Asmann. Foto: Peeter Langovits

Oma naise sõiduauto tankimine Eesti Raudtee kütusekaardiga kõlas piisava põhjusena, et Ahti Asmann paneks riigiettevõtte juhi ameti maha vaid mõned kuud enne ametiaja lõppemist. Majandusministeerium tunnistab, et raudteefirma muutus Asmanni juhtimisel paremaks, kuid oma kodumajapidamise edendamine ettevõtte arvelt mõjub pehmelt öeldes halvasti.

Vahejuhtumile bensiiniga eelnes ülespuhutud lugu väidetavalt kümne miljoni euro väärtuses rööbaste haihtumisest ettevõttest. Mõlemad episoodid tilkusid avalikkusesse otse Asmanni tagalast – juhatusest ja nõukogust. Raudtee tegutseb nagu riik riigis ja raudteelased meenutavad omavahelistes sidemetes justkui sekti. Seetõttu õhkasid Eesti Raudtee peakorteri seinad pakast, kui 18 aastat SEB pangas töötanud Asmann kolme aasta eest sinna sisse astus. Seda üllatavamalt mõjus, et mees lasi nii banaalse eksimusega endal vaiba jalge alt tõmmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles