Lausa tõuseb laulu ilu, oh, mu baby, baby, baby

Kaupo Meiel
, kirjandustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noodid.
Noodid. Foto: Internet

Ansambli Koer laulu «Maiu on piimaauto» lüürika koosneb pealkirjas toodud sedastusest ja terve pala vältel täht tähe haaval tehakse see, et Maiu on tõepoolest piimaauto, kõigile kuulajatele selgeks. Sõnade autor on loomulikult Jaan Pehk, kellelt pärinevad ilmselt eesti lühimad laulutekstid läbi aegade.

Nende seas, tsiteerin täismahus: «Keegi pole näinud kapten Pihti. Aga mina olen tihti.» Maiu mentaalsest ja füüsilisest olemusest kõneleva ballaadi võiks nimetada eesti kõige lühema tekstiga lauluks. Muidugi, ilmselt leidub laule, mille sõnad koosnevad ainult sõnadest «Hai!» või «Hoi!» või «Hei!» või lausa radikaalselt «Heil!», kuid nii-öelda nappuse ja tabavuse suhte parimaks näiteks võiks see Maiu-lugu siiski jääda.

Ma tõesti ei tea, kas vastavasisulist statistikat on tehtud ja kui on tehtud, siis jääb mulle mõistetamatuks, miks on seda tehtud, aga minu teada koosneb Eesti kõige pikema tekstiga laul kahest introst ja kahekümnest osast, millest igaühte mahub umbes kolm tuhat sõna. Kui teha hästi ümmargune korrutustehe, võiks öelda, et eesti kõige pikema tekstiga laulus on 60 000 ja kõige lühemas kolm sõna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles