Postimees 1902. aastal

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iseäralik luigejaht. Keegi sõjaväe ametnik leidis jõel jahil käies luige parve, millest ta 8 tükki maha laskis ja 20 elusalt kinni püüdis. Rohke jahisaagi üle rõõmustades, läks ta kodu ja hakkas neid nuumama. Mõne päeva pärast hakkas ametnik imeks panema, et tema luiged hani häält teevad. Tal tulivad oma jahisaagi kohta viimaks teised mõtted, läks ja andis politseile teada, et tema juurde võõrad hanid olla tulnud. Ka hanide omanik vaatas sarnase jahi pääle teiselt seisukohalt ja andis asja kohtusse. Rahukohtuniku juures seletas ametnik, et ta neid tõesti luikedeks oli pidanud: esiteks sellepärast, et nad pea aegu kõik valged olivad, teiseks et nad inimeste elukohtadest umbes 6 versta kaugel olivad, ja kolmandaks, et nad ära ei lennanud, – lase neid nii palju kui tahad.

Kaks sõjaväe kirjutajat, kes ka ühes jahil olnud, tõendasivad sedasama ning selle põhjal olivad kõik kolm arvanud, et nad tõesti luiged on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles