Neeme Korv: kambakas

Neeme Korv
, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Korv
Neeme Korv Foto: Liis Treimann

Ühel päeval küpseb väikese poisi peas plaan panna paika turjakas suur poiss – autoriteet ja liider. Korraldada talle koos teiste väikestega kambakas. Eks too jää ikka tugevaks edasi, aga vahest siis ei nori ega kiusa enam. Kuid suur sell on tähelepanelik ja taip hüppab tal nõtkelt nagu orav oksalt oksale. Ta saab plaanist aimu ja jagab natuke võimu ära – kellele vaja. Ja mõne aja pärast on tema positsioon paremgi kui varem.

Pärast viimaseid kohalikke valimisi 2013. aasta sügisel avanes Tartus volikokku saanud jõududel võimalus kõigutada sinna endale poliitilise kantsi ehitanud Reformierakonna hegemooniat. Rahvakogu ja üldise kodanikuühiskonna tõusu kontekstis pääses sealsesse linnavolikokku koguni kaks täiesti uut nimekirja, Isamaaline Tartu Kodanik ja Vabakund. Valimiste eel võimuliitu kuulunud IRL oli lubanud Tartus vahetust. Ja vahetus tuligi. Reformierakond tegi uue võimuliidu ilma IRLita, kaasates «toiduahelasse» ammu näljased sotsid ja niisuguses olukorras alati vastutuleliku Keskerakonna. Kas oli see poliitiline tehing algus võimumängule, mille käigus liikusid sotsid järgmisel kevadel Toompeale?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles