Urve Eslas: vabadussamba vargus

Urve Eslas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Eslas
Urve Eslas Foto: Pm

Teade, et kaitsepolitsei pidas kinni Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Vello Lõugase kahtlustatuna pistise võtmises-andmises, mõjub üllatavalt.

Just seetõttu, et kahtlustus puudutab pistist. Ja just samamoodi, nagu mõjuvad üllatavalt ka varasemad samalaadsed juhtumid.
Mõni aasta tagasi otsustas prokuratuur, et tuleb luua ekstra prokurörikoht töötajale, kes hakkaks tegelema üksnes Tallinna ametnike ja võimuesindajate korruptsiooniga. Sellest ajast peale on kõik ametnikud, kel raha või hangetega midagigi tegemist, elanud teadmises, et 24/7 on iga nende tegu ja otsus ekstra selleks palgatud inimese valvsa jälgimise all.

Kõigil, kelle puhul võib nende ametikohustuste tõttu tekkida võimalus korruptsiooniks, pistiseks, altkäemaksuks, hoitakse silm peal.
Seetõttu on (muidugi juhul, kui kahtlustus kinnitust leiab) üllatav see enesekindlus, millega pistist võeti. See on peaaegu sama kui varastada vabadussammas väljakul toimuva paraadi ajal, kõigi telekaamerate ees, ja mis veel hullem, otse linnavalitsuse turvakaamera all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles