Frédéric Filloux: Ajakirjandus ei tohi hirmu tunda

, Les Echos (Prantsusmaa)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Anglosaksi ajakirjandusväljaanded, mis keeldusid avaldamast usuteemalisi karikatuure, peaksid oma seisukohta muutma. Praegu on halvim aeg langeda enesetsensuuri ja poliitilise korrektsuse küüsi.

Selle kolumni kirjutamise ajal on mu lähikonna – sadakond meetrit eemal Place de la Nationist, kuhu sajad tuhanded inimesed kogunesid mälestama möödunud nädala terrorirünnakutes tapetud 17 inimest – hoonete katustel snaiprid. Prantsusmaa on šokis ja mure aina kasvab, sest kõik on hakanud aduma siinsete džihaadivõrgustike suurust ja sügavust.

Kui ka antisemiitlikud rünnakud pole Prantsusmaal kahjuks sugugi uudne nähtus, siis nüüd on kättemaks ajakirjandusele võtnud professionaalselt täide viidud sihttapmiste vormi. Nüüdsest peale võib iga väljaannet, mis avaldab solvavaid karikatuure, oodata Charlie Hebdo saatus. Nii juhtus ajalehega Hamburger Morgenpost, mida rünnati süütepommidega pühapäeva öösel – see oli täpselt samasugune rünnak, mis tabas Charlie Hebdot nelja aasta eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles