Kirglik mees

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kunstiakadeemia valimiskogu valis uueks rektoriks Mart Kalmu.
Eesti Kunstiakadeemia valimiskogu valis uueks rektoriks Mart Kalmu. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Mart Kalm on kirglik mees – ta silmad löövad särama siis, kui ta saab rääkida mõne erilise maja erilist lugu. Kalm on arhitektuuriajaloolane, kuid 4. aprillist on ta ka Eesti Kunstiakadeemia (EKA) rektor ja just ühe ajaloolise maja ülikooliks muutmisega tulebki tal kõigepealt hakkama saada. Kunagine sokivabrik on vaja muuta haridustempliks, mis pühiks meelest valusa mälestuse Tallinna kabamaja kõrval asunud kunagisest kunstihällist.

Loomulikult ei piisa ainult maja ehitamisest. Kalmule jääkski sellest väheks. Tema tahab, et akadeemia oleks nii tugev, et mitte keegi mitte kunagi tõsiselt ei arutaks EKA liitmist mõne teise Eesti ülikooliga.

Tundub, et EKA sai endale õige juhi ja eks seda kinnita ka fakt, et akadeemia nõukogu liikmetest, korralistest professoritest, õppejõududest ja õpilastest koosneva valimiskogu hääletusel osalenud 57 liikmest 37 andis oma hääle Kalmule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles