Postimees 1930. aastal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viimased aastad on põllumehele väga raskeks kujunenud. Ikalduse tagajärjel sattusid põllumehed võlgadesse, mille tasumiseks lähematel aegadel paremad väljavaated puuduvad. Ühenduses raskustega, mis tekkinud, on üles kerkinud ka põllumajanduse kaitse küsimus. On juhitud tähelepanu põllumajanduse tasuvuse selgitamise tarvidusele ning tarbekorral nõutud riikliku abi kindlustamist.

Põllumajanduse tasuvuse selgitamisel on eesrinnas sammunud põllutööminister A. Kerem ja tema erakonnakaaslased. Teavad ju kõik, et selles küsimuses esimesena sõna võtsid rahvaerakondlased, kes näitasid, et üksi viljatollidega põllumajanduse kaitse küsimust ei saa lahendada. Viljatollid on ainult ajutine hädaabinõu. Põllumajanduse kaitse korraldamiseks on aga tarvis kavakindlat tööd.

Selles sihis on tegutsenud põllutööminister Kerem kogu ametis olemise aja kestel. Põllutööminister on oma ametkonnale ülesandeks teinud tasuvuse uurimiseks tegevust alustada. Põllumajanduse seisukorra selgitamiseks on 17. veebruariks kokku kutsutud suurem asjatundjate nõupidamine, kus küsimust kõigekülgselt kaalutaks, kõrvale jättes politilisi seisukohti. Ning ei tohiks saladus olla, et põllutööminister veel laiaulatuslikumaidki algatusi on esile toonud. 30.01.1930

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles