Keiu Valge: ikkagi said nad mu kätte!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keiu Valge.
Keiu Valge. Foto: Erakogu

Lapsevanem Keiu Valge küsib Postimehe arvamusportaalis, miks oli pühapäevases «Aktuaalse kaamera» saates ETVs vaja veel kord tõestada Kaur Kenderi lasteporno-kahtluse alla sattunud kirjatöö jäledust ja vastikust selle lähema tutvustamisega.

Kenderi jälekirjanduse propaganda on nüüd kestnud juba mõnda aega ja kohe, paanikaleegi lahvatades otsustasin, et oma narruseni õrna emahingega ma seda kirjeldatud koledust lugema ei roni. On meil ju sõnavabaduse kõrval ka valikuvabadus (ehk oleks tänaste vabaduste kõrval asjakohane rääkida ka vastutusvabadusest?). Muide pajatas valikuvabadusest suurepäraselt ka Rain Kooli ERRi arvamusportaalis.

Valikuvabadus on tore asi: tahan loen, kui ei taha, ei loe - joon hoopis kisselli. Keegi ei saa mind ju sundida seda lugema ja ega keegi seda mulle vägisi ette lugema ka ei tule. See oleks võimatu! Mul on ju seesamunegi valikuvabadus. Aga võta näpust või kusagilt mujalt, kui soovite, kätte nad mu said ja ette lugema hakkasid. Ja seda veel meie toredas kaalukas ja objektiivses rahvusringhäälingus, põhapäevases «AK Nädalas». Tõsi küll, roppused olid piiksudega ja puha, aga asja sisu ei seisne ju ainult roppustes.

«Tule taevas appi!» ei ole küll päris see väljend, mis minu hämmingut võiks kirjeldada. Või on siis selle kirjelduseks sobiv õrnakõrva-versioon. Aga head inimesed ERRist, miks te seda tegite? Kas ikka veel, peale kogu komejanti kõnealuse kirjatüki ümber oli vaja tõestada selle jäledust, vastikust…?

Nüüd tõite te selle mulle koju kätte. Teagi, kas peaks viisaka inimesena «aitäh!» kah ütlema? Aga kuhu siis seesamunegi valikuvabadus jäi? Või kaalus avalikkuse huvi üles minusuguste valikuvabaduse? No muidugi oleks ma võinud ju kanalit vahetada, et siis nagu jällegi valikuvabadus või nii. «Ah et ei leidnud pulti nii kiiresti?  No siis treeni reaktsiooni! Ja üldse võiksid tervislikumalt toituda ja vähem telekat vaadata».

Ja nii ta jälle lähebki. Suur võitlus sõnavabaduse või armastuse eest, seal suurt vahet vist enam ei olegi – kõik on lubatud ja relvi ei valita. Aga kes siis ikkagi vastutab? Või käib vastutus kah sellesamuse valikuvabaduse paragrahvi alla: tahan vastutan, tahan ei vastuta – joon hoopis kisselli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles