Igor Taro: vastuvoolu ujumise kursused

Igor Taro
, ajakirjanik (IRL)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Taro
Igor Taro Foto: Erakogu

Kui keegi väidab, et Eestis on võimalik taastada maaelu sõjaeelse vabariigi rahvusromantiliste mälupiltide järgi, siis ta valetab. Mis ei tähenda, et kõik territooriumid, mis jäävad linnadest kaugemale kui 10 km raadiusesse, tuleks hüljata, kirjutab ajakirjanik Igor Taro (IRL).

Mul on veel hästi meeles taluotsingud Lõuna-Eestis kümmekond aastat tagasi. Head sõbrad ütlesid, et vaata kolme asja – kaev, elektriliin ja korralik tee peavad olemas olema, aga kõike muud on võimalik oma kuludega parandada. Nii ma talitasingi. Tõsi küll, alles kunagi hiljem selgus, et elektripinge ei vasta nõuetele ja olukorra parandamiseks küsis riigiettevõte krooniajal viie nulliga summa. Raha asemel saatsime külarahvaga kirju, allkirju ja veel kord kirju ning asi lahenes. Maksta selle eest talu ostuhinnaga võrreldav summa tundus maale elama asumise eest liialt kõrge hind. Samas olime nooremad, palk pidi igal aastal suurenema ja keegi ei lugenud, mitu kilomeetrit tuleb poodi või lähima lasteaiani sõita. Raskusi korvasid maaelu rõõmud, kuid üsna pea sai selgeks, et kõik ei mõtle niiviisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles