Hiilgav langeja

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: Reuters/ScanPix

Kaia Kanepi on võimeline mängima absoluutsete tippudega võrdsel tasemel tennist – agressiivset, jõulist, emotsionaalset. Mõnikord kestab hiilgus terve seti, mõnikord kolm-neli geimi, aga ülimalt harva suudab Kanepi näidata absoluutset tipptaset terve mängu.

Kanepi karjääris on palju kohtumisi, milles ta on asunud maailma edetabelis väga kõrgel paikneva mängija vastu uljalt juhtima, kuid ühel hetkel murdub temas miski ja kogu vägevus on kadunud. Ebaõnnestunud löögid, lihtsad topeltvead, täielik lagunemine. Nii juhtus ka neljapäeva hommikul Austraalias Brisbane’i turniiril maailma esikümnesse kuuluva Ana Ivanovici vastu.

Ootamatu murdumine on põhjus, miks Kanepi pole tõusnud parimatest parimate sekka. Kuid hiilgavad hetked, mida ta on publikule pakkunud, jätavad lootuse, et ükskord suudab ta minna võimsalt lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles