Mobiilne internet tõi veebimeediasse plahvatusliku kasvu

Aivar Reinap
, peatoimetaja asetäitja (online)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Reinap.
Aivar Reinap. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Eelmisel aastal iseloomustas suuremaid portaale mobiilse interneti pealetungist ja sotsiaalmeedia kasutamise kasvust tingitud kasutajate arvu kiire suurenemine.

Nutitelefonide pealetung ja tahvelarvutite levik on suurendanud võimalusi igal hetkel viimastele uudistele pilk peale visata – olgu siis bussis, poesabas või õhtul teleri ees. Postimehe portaale külastatakse igal nädalal ligi 1,5 miljonist seadmest, mis on ligi poole rohkem kui aasta varem. Mobiilseid seadmeid on nende seas juba rohkem kui kolmandik ehk 550 000 – see on 2,6 korda suurem arv kui aasta tagasi. Postimehe portaalide külastatavuse kasvust annavad mobiilsed seadmed koguni kolmveerandi.

Sotsiaalmeedia, eeskätt Facebooki populaarsuse kasv on suurendanud võimalust, et rahvale korda minevad lood jõuavad väga kiiresti väga paljudeni. Seda kinnitasid nii Ukraina sõjauudised, koolitulistamine Viljandis kui ka mitmed teised massilist jagamist või kommenteerimist pälvinud lood.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles