Kindlustunne ja riskijulgus

Mart Luik
, vastutav väljaandja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Luik
Mart Luik Foto: Postimees

Kuigi aasta viimase kuu tulemusi alles loetakse kokku, võib juba praegu nentida, et 2014 oli Postimehele äriliselt küllalt edukas. Kuid sellest tähtsamgi on, et see oli Postimehele hästi tegus aasta ja loota võib, et samamoodi jätkame ka tänavu. 

Tulevikku silmas pidades oli meie tähtsaim samm Postimees Plussi loomine vaid poolteist kuud tagasi. Postimees Plussi tegevtoimetaja Aarne Seppel kirjutab Postimees Plussist siin «Aruandes lugejale» pikemalt ja ma toon välja ainult paar olulist nüanssi. 

Kõigepealt see vana väide, et «internetis pole keegi nõus sisu eest maksma». Mida päev edasi, seda vähem see väide paika peab. Tõsi, enamik eelistab veebis seni veel tasuta sisu, aga tuhanded inimesed on juba praegu valmis maksma ka ajakirjandusliku sisu eest. Ja see areng ainult kiireneb! Postimees Plussil on pooleteise kuuga kogunenud enam kui 8000 kontot. Sellise verstapostini jõudmiseks kulus konkurendil varem mitu aastat. Nii et lugejad on valmis. Jääb vaid toimetustele soovida, et jätkuks väärt sisu. Süvenemist nõudva sisu loomisel (näiteks uurivate lugude puhul) on lugeja rahaline toetus kas tellija või ostjana eriti tähtis ka veebis. Ainult reklaamiklikkide müügist seda sisu ära ei majanda. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles