Juhtkiri: abistamine on keeruline tegevus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulutunnel 2014 ETVs.
Jõulutunnel 2014 ETVs. Foto: Mihkel Maripuu

Tuleb välja, et abistamine on keeruline tegevus. Selleks et meie heast südamest tehtud annetus õigesse kohta jõuaks, tuleb palju vaeva näha. Vast veelgi olulisem on üldse välja selgitada või avastada, kus abi kõige rohkem tarvis on. ETV heategevussaade «Jõulutunnel» ja Eesti inimeste abi Ukrainale on kaks näidet.

Kõige halvem, mida heategevuses teha saab, on teisi heategijaid halvustada. Kui inimeste heast tahtest antud raha või muud kraami pole ära varastatud, siis ei tasu omavahel konkureerivatel heategevusorganisatsioonidel üksteise peale näpuga näidata. Ainus, mis sellisest «see pole ikka õige humanitaarabi»-tüüpi näpuviibutusest sündida võib, on siiralt heatahtlike Eesti inimeste põhjendamatu kahtlus.

Kindral Johannes Kert asus appi MTÜ-le Vaba Ukraina ning tema pakutud kontserdi abil koguti märkimisväärne summa, et saata Ukraina armee meedikutele Eestis toodetud ja varustatud seljakotte. Tänase lehe loos esitatud vastanduse valguses võiks olla veelgi enam selge, et toetades edaspidi just seda mittetulundusühingut, toetame neid ukrainlasi, kes on eesliinil võitluses Kremli imperialismi vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles