Jaak Urmet: inimesi meie ümber: kogujad

Jaak Urmet
, kirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Urmet
Jaak Urmet Foto: Erakogu

Osa inimesi satub eufooriasse või lausa hullub, et omandada mingeid asju oma kogusse. Kes need kogujad on ja miks nad seda teevad? Sageli me ei tea vastust, kuid tihtipeale osutuvad just fanaatilised kogujad aja- ja kultuuriloo olulisteks talletajateks, leiab kirjanik Jaak Urmet.

On üks imeline salapärane liik inimesi meie ümber. Kogujad. Nad ajavad oma asja vaikselt, teistele märkamatult, au ja kuulsust neile tavaliselt kaela ei riputata ning ega nad selle au ja kuulsuse järele eriti janunegi. Neil on oma kirg, mille juures nad vaikselt nokitsevad, kuidas aega ja isu jätkub. Sellest nokitsemisest saavad nad rõõmu ja rahulolu. Osal avaldub kogumise kirg kergemal kujul, see on hobi või harrastus, mõnedel raskemal kujul, omandades mingi tähtsa missiooni tunnused. Igaüks meist teab mõnda sellist. Paljud ongi ise sellised. Kogujad.

Miks nad seda teevad?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles