Moskva «mutt»

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uno Puusepp
Uno Puusepp Foto: Andres Haabu

Nädala eest komeedina Vene teletaevasse tõusnud endine kapo tehnik Uno Puusepp (63) mängis NTV eetris laia joone ja lahke käega ette helifaile ning näitas fotosid, mida ta 15 aastaga Venemaa kasuks spioneerides väidetavalt kõrvale oli pannud.

FSB väidet, et mees ei küsinud sealjuures kopikatki tasu, ei maksa pimesi uskuda. Küll aga seisab kapol ees mõttetöö, kas Puusepp sobib samasse ritta rahamaiaste reeturite Simmi, Dresseni ja Veitmaniga või esindab ta täiesti uut, ehk ohtlikumatki nähtust.

Olgu kuidas on, Puuseppa tabamata teda kohtu alla anda ei saa. Kuni aga pole kohtuotsust või ei muudeta seadusi, peab riik jätkama talle eripensioni maksmist. Lõppeks pole kindel, kas avalikkus Puusepa reeturlikkuse ajendist üldse kunagi teada saab. Veitmani juhtumi tausta avas prokuratuur pärast kinniste uste taga peetud kohtuistungit. Puusepal ei pruugi sellist protsessi kunagi tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles