Kremli välispoliitika kujundaja hoiatab provokatsioonide eest

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Professor Sergei Karaganov.
Professor Sergei Karaganov. Foto: Jaanus Piirsalu

Kõik märgid näitavad, et suure sõja ohuga ähvardamise poliitika (brinkmanship) Venemaa ja lääne suhetes tuleb tagasi, hoiatab intervjuus Postimehele üks Venemaa autoriteetseid välispoliitikaeksperte Sergei Karaganov. Professor Karaganov juhtis 18 aastat (1994–2012) Venemaa presidendi juures asuvat välis- ja kaitsepoliitikanõukogu. Kremli administratsiooni välispoliitikanõunikuks on ta jäänud tänini.

Karaganovi sõnul on president Vladimir Putini peamine eesmärk peatada lääne sõjalis-poliitiline ekspansioon ja majanduslik-poliitiline kontroll sellel territooriumil, mida Venemaa peab oma riiklike huvide jaoks elutähtsaks. Tema sõnul ei lange see territoorium täiestu kokku endise NSV Liidu piiridega, sealt on Baltimaad ära kukkunud. Karaganov märkis, et Baltimaid pole tegelikult kunagi loetud põlise Venemaa osaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles