Päästeingel ja kriminaal

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neinar Seli täna Harju Maakohtus.
Neinar Seli täna Harju Maakohtus. Foto: Tairo Lutter

Enamik spordirahvast seisab kohtus süüdi mõistetud Neinar Seli selja taga. Kuidas saakski teisiti – ta ju püüdis raha hankida raskes seisus sportlastele. Sellise tegevuse juures võib isegi väikesele seadusrikkumisele läbi sõrmede vaadata. Spordirahvale ongi raske vastu vaielda, sest vaid nemad teavad, kui keeruline on sporti raha leida.

Spordikauged inimesed on vastupidisel arvamusel – ükskõik, kui õilis oli eesmärk, seadusrikkumine on lubamatu – seega on Seli kriminaal. Ka sellele on raske vastu vaielda, sest eeldame ju elamist ausas ühiskonnas.

Spordikaugete inimeste tundeid kasutavad aga ära räpaseid mänge armastavad poliitkonkurendid, kes teavad otsuste tagamaid, ent on leidnud võimaluse ammu pinnuks silmas olnud konkurent mutta tampida. Seejuures justkui unustades oma poliitilise vastutuse riikliku spordi rahastamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles