Maailm vajab mitte-kangelast

Urve Eslas
, Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Wilson
Richard Wilson Foto: Erakogu

Juhtimisekspert Richard Wilson on veendumusel, et kangelaste aeg on läbi ja maailm vajab uusi, mittekangelastest liidreid. Tema eestvedamisel ilmunud raportist «Antikangelane: varjatud revolutsioon juhtimises» rääkis autoriga Urve Eslas.

Kirjutate, et kangelasetüüpi juhid uute olukordade lahendamiseks enam ei sobi ning seetõttu vajavad inimesed uut tüüpi juhte. Mille põhjal väidate, et inimesed vajavad? Kui vaadata viimaste europarlamendi valimiste tulemusi või Eesti erakondade reitinguid, siis näib pigem, et inimeste vajadus kangelasetüüpi juhtide järele pole kuhugi kadunud.

Probleemid, millega me praegu tegelema peame, on palju komplekssemad kui varem – kliimamuutused, maailma majanduse olukord, rahvastiku ränne – ja neile ei ole lihtsaid või enesestmõistetavaid lahendusi. Neid probleeme ei ole võimalik lahendada kangelasjuhtidega, kes on sageli liiga enesekindlad ja enesekesksed, kelle empaatiavõime on suhteliselt väike, kes on oma põhimõtetes jäigad ning kes ei ole mingi hinna eest nõus tunnistama teadmatust või ebakindlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles