Päevakommentaar: Reformierakonna «salapärase» koosoleku tulemus - selfie ja soe õhk

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna juhatus eilsel arutelul.
Reformierakonna juhatus eilsel arutelul. Foto: Jürgen Ligi Facebooki konto

Reformierakonna juhatus tegi oma õhtusest koosolekust veidra meediasündmuse, vältides päeval ajakirjanike küsimusi, hoides oma õhtust koosolekukohta pikalt saladuses ning jagades sisulisi kommentaare alles öösel.

Reformierakond kogunes eile õhtul arutama Eerik-Niiles Krossi personaalküsimust, sest mõne liikme jaoks tekitas Krossi erakonnaga liitumine tema tausta tõttu küsimusi.

Nimelt teatas Andrus Ansip ajakirjandusele, et ei ole «mõnest uuest liitujast just vaimustuses». Siis rääkis ta Eesti Päevalehele, et aprillirahutuste ajal peeti kinni tema autokolonni jälitanud auto, mille roolis oli hiljem Arctic Sea kaaperdamises Venemaal süüdi mõistetud Dmitri Savins, kes Ansipi andmetel oli Krossiga väga lähedane isik.

Ka Valdo Randpere rääkis, et tal on teatavad kahtlused Krossi suhtes ja neid peaks juhatuses arutama.

Huvitav teema, aga kindlasti mitte kõige olulisem küsimus Eesti jaoks laiemalt. Reformierakonna peasekretär Martin Kukk nentis eile päeval isegi, et Krossi personaalküsimus on liigselt tähelepanu saanud. «Üks erakonna liige ei ole niivõrd oluline, et terve Eesti meedia peaks sellest rääkima.»

Teema oleks tõesti kiiresti ammendunud, kuid siis asus erakond, kes oli küsimuse ise ajakirjanduses tõstatanud, seda kramplikult vältima.

Eile kell 11 toimus juhatuse koosolek, aga seal Krossi küsimust ei arutatud. Tuli korraldada hoopis õhtune erakorraline koosolek. Valdo Randpere, kes oli enne oma kahtlustest meediale rääkinud, teatas, et omavahel on kokku lepitud, et aega ja kohta ei avalikustata. «Kui info kuskilt lekib, siis anname teile ka teada kohast,» kõlas samas peakontorist vihje.

Kalev Lillo korrutas küsimuste peale vaid seda, kui kehv on ilm. «Kui te hakkate siin kõiki küsitlema, siis me peame paluma teil välja minna,» öeldi ajakirjanikele peakontoris.

Arutelu tulemus: selfie ja soe õhk

Lõpuks koguneti uuesti pärast tööpäeva vinoteegis Musi, kus istuti ööni. «Ei saanudki täpselt aru, miks me väike režiimirikkumine seitse uudisekanalit viieks tunniks ukse taha külmetama pani. Igaks juhuks kinnitan omastele, et meie kõigiga on kõik korras ja koju laekume lähema tunni jooksul,» kirjutas Jürgen Ligi südaöö paiku oma Facebooki.

Tõsi, meedia ei ole ikka veel harjunud, et öösse venivate Reformierakonna juhatuse koosolekute tulemuseks on avalikkuse jaoks tihti vaid soe õhk. See tuleb enne valimisi kindlasti kõrva taha panna, sest ilmselt on neid veel ohtralt plaanis.

«Eesmärk selge: hästi kaitstud ja kasvava majandusega Eesti,» kommenteeris sama pilti Taavi Rõivas, kes ei jätnud võimalust kasutamata ja tegi koosolekult ka ühe selfie, mida ta pole kahjuks avalikkusega veel jagada jõudnud.

Õige küll, muu hulgas tehti pika juurdlemise järel ka otsus, et seni, kuni Krossil pole lahendatud küsimus Ameerika Ühendriikidega, ei saa ta asuda täitevvõimu ametisse. Sama juttu rääkis Rõivas ka enne koosolekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles