Kindrali esimesed triibulised

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Laaneots
Ants Laaneots Foto: Sander Ilvest

Kui erukindralid räägivad, on ekstsessid vältimatud. Kuidas teisiti võtta kokku eelmisel nädalal Reformierakonna Eesti tuuril toimunut, kui erukindral Ants Laaneots nimetas kaitseväe juhatajat Riho Terrast IRLi marionetiks ja Johannes Kert ajateenistusse minemata jätjaid meesteks, kellega pole mõtet abielluda.

Poliitkonkurendid kütsid seepeale süüdistuste sauna kuumaks ja Eesti ühiskond jagunes kahte leeri. Esimesed ütlevad, et poliitik ei saa käituda nagu elevant portselanipoes ja terve oravapartei astus jälle üle piiri. Teiste jaoks on kindralite sirgjoonelised väljaütlemised tavalise sileda poliithäma kõrval sõõm värsket õhku. See kõnelevat lõpuks ometi poliitikutest, kes pole mugavad ei võõrastele ega omadele.

Triibulised anti, see on selge. Ainult et kelle käes oli valusam vits ja kes tegelikult naha peale sai, otsustab kevadel valija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles