Suurejooneline mees

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Hanschmidt
Ain Hanschmidt Foto: Andres Haabu

Pärast kolmapäeval toimunud pressikonverentsi, kus investeerimisettevõtte Infortar juht Ain Hanschmidt (52) jagas selgitusi kavatsusest üle võtta meie rahvuslik lennukompanii Estonian Air, tekkis Postimehe toimetuses paanika – kuidas on võimalik, et kõikidel kohapeal jäädvustatud fotodel on Hanschmidt tõsine. On ju teada, et Eesti panganduse suurkuju üheks kaubamärgiks on tema lai naeratus ja heatujulisus. Aga nii seekord juhtus.

Hanschmidti iseloomustab ka suurejoonelisus. Oli ta ju omal ajal Eesti suuruselt teise panga, Eesti Ühispanga juht, kust lahkus üheksa aastat tagasi. Samal aastal sai temast 700 miljoni (krooni) mees ehk Tallinki suuromanik, kes võttis peagi üle soomlaste Silja Line’i.

2006. aastal käis Hanschmidt välja Infortari kavatsuse ehitada Lasnamäele hiiglaslik meelelahutuskeskus, kuhu pidi muuhulgas tulema mäesuusahall ja suusatunnel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles