Liisi Poll: supermodelli kohtuprotsess

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Poll.
Liisi Poll. Foto: Peeter Langovits.

Kuigi Briti modell Naomi Campbell on tuntud oma vastuolulisuse ja temperamentsuse poolest, ei astunud ta eile kohtupinki siiski isiklike väärtegude eest, vaid tunnistama Libeeria sõjardi Charles Taylori vastu.


Pealiskaudsel vaatlusel võis aga jääda mulje, et Haagis juba kolm aastat käiv protsess keerleb just tema ümber. Aastatetagusest teemandikinkimisest rääkinud Campbelli tuli vaatama sadu ajakirjanikke, mis on ühe aastatepikkuse Aafrikat puudutava kohtuloo puhul üsna iseäralik.

Campbelli lugu talle Lõuna-Aafrikas salapäraseid kive andnud öistest külalistest oli kahtlemata huvitav, kuigi igasugu lähemat kokkupuudet Tayloriga ägedalt eitades suutis ta kaitsjate väitel loo hoopis segasemaks keerata.

Aga ehk on tähelepanust lõpuks siiski pikemas perspektiivis kasu. Sellega nõustub ka rahvusvahelise loodusressursside üle käivate konfliktide ja korruptsiooniga võitleva grupeeringu Global Witness esindaja Elly Harrowell ütlustes BBC-le.

«Kuigi on kurb, et  selleks, et vereteemantidest jälle räägitaks, on vaja supermodelli sekkumist, on see juhtum küsimusele vähemalt rahvusvahelist tähelepanu toonud,» arvas Harrowell.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles