1+1 pole 2

Neeme Korv
, Postimehe arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Soomere
Tarmo Soomere Foto: Mihkel Maripuu

Aasta 2005 jaanuaritorm oma raevuiilide ning üleujutustega šokeeris Eestit. Üks mees teadis selle saabumisest ette. See oli mereteadlane, laineuurija Tarmo Soomere, kes andis sellest ka ajakirjanduse vahendusel Eesti avalikkusele teada. Postimees valis teadlase toona aasta inimeseks.

Sel nädalal Eesti Teaduste Akadeemia presidendiks valitud Soomere on teadlane, kes ei pelga avalikkuse tähelepanu. Eesti teadusajakirjanikud andsid talle läinud aastal oma sõbraauhinna. Riigikogu liikmed kuulasid ammulisui, kui ta 2009. aastal riigikogus Nord Streami gaasijuhtmega seonduvatest keskkonnariskidest rääkis.

Soomere uurimisalaks on olnud mittelineaarsed protsessid, kus üks pluss üks ei võrdu kahega. Vahest suudab ta seda oma uues ametis ära kasutada. Paraneb nii uurimistöö vajalikkuse mõistmine kui ka teaduse rahastamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles