Võimatust võimalikku tegemas

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stefan Löfven
Stefan Löfven Foto: Reuters/ScanPix

Ametiühingu IF Metall juhi kohalt jaanuaris 2012 Rootsi sotsiaaldemokraatide liidriks valitud Stefan Löfven on kasvanud hinnatud parteijuhiks, kes on suutnud tuua erakonna välja madalseisust, viies selle pärast kahtesid kaotusega lõppenud parlamendivalimisi lõpuks ometi võidule. Nüüd peab 57-aastane mees näitama end võimeka peaministrina punarohelises valitsuses, mis programmi järgi on feministlik ja keskkonnasõbralik.

Koalitsiooni visioon nüüdisaegsest Rootsist tähendab muuhulgas uusi töökohti ja vähem kasvuhoonegaase ning pikemas perspektiivis sajaprotsendiliselt taastuvenergiale üleminekut. Programmis on ka kindel «ei» NATO liikmeks pürgimisele.

Selleks et oma ideid ellu viia, tuleb teha teistega koostööd. Kas ja millise hinnaga on see võimalik parlamendis, kus koalitsioonil on 138 ja opositsioonil 211 kohta, näitab aeg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles