Sõnakas naistsentrist

Anneli Ammas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Toomas Huik

Keskerakonnas on alati olnud silmapaistvaid naisi. Edgar Savisaar kohe oskab neid poliitikasse meelitada ja pikalt enda kõrval hoida. Siiri Oviir, Liina Tõnisson, Vilja Savisaar-Toomast, Evelyn Sepp, Kadri Simson – kui nimetada vaid mõnda ja jätta viimase aja siresäärsed noored naised välja.

Keskerakonna riigikogu fraktsiooni juhil Kadri Simsonil (37) on Savisaare kõrval olnud samaväärne positsioon, nagu aastaid oli Vilja Savisaar-Toomastil. Simsoni side on tänu tema ajalooprofessorist isa Aadu Musta ja Savisaare aastakümneid kindlalt püsinud sõprusele nii tugev, et Simsoni puhul ei ole mõeldavgi, et ta erakonna esimehe vastu läheks.

Kui Savisaar soovib, et Simson peaministrikandidaadiks hakkab, küll ta siis ka hakkab. Naispeaministri võiks Eestis lõpuks saada, kuid Keskerakonnast ta ilmselt siiski ei tule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles