Teatripilti muutev maja

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter

Pedas näitejuhtimist õppinud ning mõned aastad Rakvere ja VAT Teatris näitlejaleiba  mekkinud, seejärel oma produktsioonifirma R.A.A.A.M. loonud Märt Meos on «süüdi» selles, et eile avati Tallinnas Telliskivi loomelinnakus Vaba Lava teatrimaja.

Tema eestvedamisel on saanud nelja aastaga teoks hull idee, mis muudab Eesti teatripilti. Sest kui seni võis teatrimajad jagada kaheks – kindlad trupi kasutuses olevad saalid, mida harva renditi konkurentidele, ja ajutised saalid, kus mängiti projektipõhiseid lavastusi, nagu näiteks suveetendused –, siis nüüd on Tallinnas teatrisaal, mida on kõigil võimalik rentida.

Tõsi, umbes poole mängukavast moodustab programm, mille on välja valinud Vaba Lava kuraatorid. Samas on kõigil vabatruppidel võimalik kuraatoritele oma ideekavand esitada ning saada Vaba Lavalt lavastuse väljatoomiseks mitmesugust tuge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles