Abdul Turay: veresidemed, hõimlus ja ajalugu on peamised, miks Ühendkuningriiki säilitada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abdul Turay
Abdul Turay Foto: Peeter Langovits

Veresidemed, hõimlus ja ajalugu on peamised põhjused, miks Ühendkuningriiki säilitada, leiab tänases online-väitluses endine Briti ajakirjanik, nüüdne Tallinna linnavolinik Abdul Turay.

Veresidemed, hõimlus ja ajalugu on peamised põhjused, miks Ühendkuningriiki säilitada.

Suurbritannia on oluline paljudele inimestele, isegi mitte ainult brittidele endile. Suurbritannia seisis üksinda Natsi-Saksamaa vastu. Suurbritannia saatis enda laevastiku eestlaseid abistama Eesti Vabadussõtta. Kõik see kaob, kui separatistid saavad enda tahtmise. Ei mingit Union Jacki, ei BBC-le või Briti laevastikule.

Minu oponendid on isegi arutlenud neid teemasid, aga nad ei mõista majanduslikke põhjuseid.

On suur erinevus, kas kuuluda ühtsesse valuutasüsteemi nagu Eesti euroalas või kasutada valuutat ilma ametliku kokkuleppeta.

Viimane teeb Šotimaast koloonia. Isegi esimene variant tähendab, et Šotimaa ei ole päris iseseisev, et tal on kontroll enda majanduse üle. Eesti saab aktsepteerida ühtset valuutasüsteemi, sest ta kardab Venemaad. Kreeka ja Portugal ei pruugi seda teha. Kui Suurbritannia harutatakse lahti, võib see lahti harutada Euroopa. See on õudusunenäo stsenaarium.

Ma ei kahtlegi, et Šotimaa saab lõpuks jalad alla, aga on suur võimalus, et Šotimaa rikutakse ära mitmeks generatsiooniks. Mul on õigus, kui ma väidan, et seda agendat juhivad kibestunud keskealised mehed, kes elavad endiselt 80ndates, mõnel neist on õnnestunud mürgitada noorte mõistust, kuid enamus noortest, suur enamus vanematest inimestest ja enamus naistest toetab Ühendkuningriiki. Miks toetavad naised kõikides vanustes Suurbritanniat? Sest naistele ei meeldi lollid riskid.

Me endiselt armastame Šotimaad ja me usume, et ta teeb õige valiku. Meil on koos parem olla.

Jumal kaitse Kuningannat!

(God save the Queen.

Järgmisena lugege oponendi lõppsõna ning siis ongi tänane online-väitlus lõppenud. Päeva lõpetab kohtuniku hinnang.

Debatt valmis Postimehe ja Eesti Väitlusseltsi koostöös. Tõlge eesti keelde Ivo Visak ja Diana Oidingu (Eesti Väitlusselts).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles