Tankidega või ilma?

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Kuuldavasti pannud venemeelne Küprose esindaja nädal tagasi liidunõukogul Brüsselis ELi kolleegidele ette kutsuda kohale Vladimir Putin. «Tankidega või ilma?» küsinud Poola peaminister Donald Tusk (57).

On julgustav mõelda, et sealsamas ülemkogul domineeris kaine mõistus: mitte ainult ei jäänud Putin kutsumata, vaid Tusk otsustati valida järgmiseks ülemkogu eesistujaks. Julgustavalt kõlavad ka allikad, kes ütlevad, et lood tema võõrkeeleoskusega pole nii hullud, kui räägitakse. Väidetavalt kuulunud inglise keel Tuski oskuste hulka 2008. aastani. Siis aga rääkinud ta seda ühel pressikonverentsil koos Condoleezza Rice’iga ja mingi seltskond eesotsas kadunud president Lech Kaczyńskiga hakanud tema aktsendi üle naerma. Loodetavasti taastavad nii tunnustus ELi kolleegidelt kui ka eraõpetaja Tuski enesekindluse selleski küsimuses juba 1. novembriks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles