Rindereporteri traagika

Indrek Lepik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Foley
James Foley Foto: sipapress / Scanpix

Vabakutseline ajakirjanik James Foley (40) ei suutnud end konfliktikolletest eemal hoida. Olles 2011. aasta algul Liibüas 44 päeva vangistuses istunud, naasis ta sinna poole aasta pärast taas ja oli tunnistajaks diktaator Muammar Gaddafi kukutamisele. Kuid sõda jätkus mujalgi maailmas ning peagi seadis Foley sammud Süüriasse. 2012. aasta novembris rööviti ta aga taas.

«Vägivald on veider asi. See pole alati eemaletõukav. Mõnikord tõmbab see sind ligi, see on imelik jõud,» rääkis Foley pärast Liibüast pääsemist. Sõjas oli ta omas elemendis.

Paraku pole selle loo lõpp õnnelik. Teisipäeval avaldasid nn Islamiriigi terroristid võika video, milles maskides mehed vangistatud Foley pea maha lõikavad. Ekstremistide sõnul on tegu kättemaksuga USA relvastatud sekkumise eest. Sõda Bagdadi eest aga veel niipea ei vaibu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles