Neeme Korv: lendav tsirkus

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebaseaduslik BUS-i tähtis Tallinna kesklinnas.
Ebaseaduslik BUS-i tähtis Tallinna kesklinnas. Foto: Peeter Langovits

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli on üks kõva mees. Umbes niisugune, nagu need, kes omal ajal Siberi jõgesid vastupidi voolama panna tahtsid. Abilinnapea katsub rammu pealinna liikluskorraldusega. Küll proovib ta katse ja eksituse meetodil muutsuunarada teha, siis jälle teeb nui neljaks ühissõidukiraja ja lõppeks ütleb, et olgu sel tähistuseks «BUS». Kehtiv liikluseeskiri ütleb sõna-sõnalt järgmist: «Ühissõidukirada tähistatakse vastavate liiklusmärkide või teekattemärgistega.» Ja graafilises lisas tuuakse ära nii nimetatud märk kui ka teekattemärgis – täht «A».

Mutlit see ei kõiguta. Liikluseeskiri tuleb tema meelest lihtsalt ära parandada. Siis aga sekkub omakorda keeleinspektsioon, öeldes, et «BUS» on võõrkeelne. Tulevat hoopis «BUSS» kirjutada. Kuulge! Kes ütles, et kõik head humoristid on surnud!?

Tegelikult pole vahet, kas teekattele on kirjutatud «A», «BUS» või «BUSS». Peaasi, et juhid mõistaksid seda ühtmoodi. Aga Tallinnas liigeldes tuleb olla ettevaatlik. Sest mine tea, millal Mutlil tuleb pähe näiteks uut värvi fooritulesid katsetama hakata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles