Üleskutse: jaga oma mälestusi Balti ketist!

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti keti näitus Sakala keskuses
Balti keti näitus Sakala keskuses Foto: Joel Urbel / Sakala

Kas mäletad, kus olid sina 23. augustil 25 aastat tagasi? Millised mälestused on sulle jäänud ajaloolisest Balti ketist, kus enam kui miljon inimest käsikäes 600-kilomeetrises inimketis seisis, juhtimaks tähelepanu kolme Balti riigi vabaduspüüdlustele.

Postimees ootab lugejate meenutusi Balti ketist, millest tänavu möödub juba veerand sajandit. Kas olid ise üks keti lülidest? Kus ja kellega koos sa seisid? Milliseid tundeid see ainulaadne rahumeelne meeleavaldus sinus toona tekitas ning kuidas vaatad nüüd sellele ajale tagasi? Kas Balti kett täitis oma eesmärgi? Kas selline aktsioon võiks korduda ka tänapäeval?

Teie meenutusi ootame selle loo kommentaaridesse või meiliaadressil mirjam.maekivi@postimees.ee. Väga oodatud on ka fotod sellest ajast. Paremad lood avaldame Postimehe veebis ja paberlehes ning kolm meenutajat saavad pärjatud Postimehe piknikukorviga, mis sisaldab sooja pleedi ja šokolaadi.  

Teie meenutusi kogudes teeb Postimees koostööd UNESCO Eesti rahvusliku komisjoniga (ERK), kes on samuti algatanud Balti keti mälestuste kogumise.

Nii Postimehele kui ERKle saadetud mälestused antakse üle kolme Balti riigi mäluasutustele, Eestis on selleks Okupatsioonide Muuseum. Samuti valitakse välja kolme riigi mälestustest 25 värvikamat, mis antakse välja e-raamatuna.

Oma kaastöid meilitsi saates palume kindlasti juurde lisada oma täisnimi. Kui te ei soovi täisnime avaldamist, siis märkige ka see ära.

Postimees ootab meenutusi  21. augustini. UNESCO ERK mälestuste kogumine kestab tänavu  30. oktoobrini  veebilehel www.thebalticway.eu, kus igaüks saab oma mälestused ise avaldada. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles