Härra Elekter – Sandor Liive

Andres Reimer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandor Liive
Sandor Liive Foto: Mihkel Maripuu

Eesti kõige mõjukama ettevõtte rooliratast 16 aastat keeranud Sandor Liive teatas, et soovib taas juhatuse esimeheks kandideerida. Eesti Energia on oma juhi nägu: tugev, uuenduslik ja energiline. Ja kuigi ennevõtte julgeid investeeringuid Ameerikas ja Lähis‑Idas nimetavad kriitikud ris­kant­se­teks, õlitehaste arendamine läheb üle kivide ja kändude, näitavad aruanded meie energiafirmat tervisest pakatavana.

Kui riigi­kont­rolli audi­tist selgub riigi­ettevõtete nõukogude ja ministrite suutmatus oma haldusala firmasid tõhusalt suunata ja kontrollida, siis kobakäpp või  avantürist võiks Eesti Energia juhi toolil istudes palju paha teha. Vaatepilt, kuidas poliitikud, teadlased ja ettevõtjad piltlikult öeldes Liivel peost söövad, ei mõju just meeliülendavana, võib siiski rahulikult hingata, kui ta peaks lõpuks oma konkurentidest taas parimaks osutuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles