Palju kisa, palju villa

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Eesti on lehma­piima ja sea­liha tootmise alal maailma­tasemel. Kui satute Lõu­na‑Eu­roo­pas­se, mär­ka­te kind­las­ti, et seal pa­ku­tak­se võr­rel­da­ma­tult väik­semas valikus piima­tooteid ja sea­lihagi on pigem üks valik paljude seas.

Sigade aafrika katku jõudmine Eesti suurfarmideni võib endaga tuua nii sealiha hinna kallinemise kui ka odavnemise. Kallinemise juhul, kui Baltikumis tapetakse sigu nii massiliselt, et liha hakkab nappima. Odav­nemise aga siis, kui Eestis nakatub üks‑kaks farmi, aga ümb­rit­se­vad riigid keelavad sealiha impordi kõigist meie farmidest. Eks siis tuleb need loo­mad koha­peal odavalt maha müüa.

Terve selle nädala on meedia lakka­matult kõnelenud ja kirju­tanud sigade aafrika katkust – võibolla on see­kord paljust kisast hoopis palju villa? Ehk sõnub ajakirjanike häda­kraaksu­mine katku ära ja Eesti pääseb halvi­mast? Näis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles