Juhtkiri: üürituru võit

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalasadama piirkonna saja meetri pikkused korterelamud hakkavad koosnema erineva väljanägemisega osadest. Sellega loodab arendaja muuta elukvartali mitmekesisemaks ja värvilisemaks.
Kalasadama piirkonna saja meetri pikkused korterelamud hakkavad koosnema erineva väljanägemisega osadest. Sellega loodab arendaja muuta elukvartali mitmekesisemaks ja värvilisemaks. Foto: Nord Projekt

Üldise hinnatõusu valguses on positiivne vahel kuulda ka jutte sellest, et miski muutub odavamaks, nagu näiteks üürihinnad. Loomulikult on siingi kaks osapoolt, et üürnik rõõmustab langeva hinna üle, omanikul omakorda mure, et kas saadav summa katab ikkagi kõik kulud. Kinnisvarabuumi aegu soetatud korter(id) on hakanud paljudel üle jõu käima hakanud – pank soovib kopsakat laenumakset, küttefirmad oma osa -, ent samas on vähemaks jäänud ostuhuvilisi, kes koormast vabastaks. Nii ongi ainus pääsetee otsida eluasemele üürnik. See on väikegi leevendus kohustustekoorma all ägajale.



Rasked ajad majanduses on teisalt tekitanud ka arvestatava üürida soovijate turu: enam pole niisama lihtne omanikuks saada, sest pangad on laenuandmise keerulisemaks. Kindlasti on ka arvestatav hulk potentsiaalseid kinnisvaraostjaid, kes jätkuva hinnalanguse ootuses mõneks ajaks eluaseme hoopis üürivad. Eesti kinnisvaraturu võit peitub aga selles, et seni väljakujunemata üüriturg hakkab ilmet võtma.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles