Veel rohkem ajalugu

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Götze
Mario Götze Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Jalgpallimaailma suurimal peol ehk MM-finaalturniiril on alati tähtis koht ajalool ning tähtsündmusi meenutatakse taas iga nelja aasta tagant. Tänavu pandi jalgpallipeole ajaloolise pitseriga punkt, mida hakatakse tulevikus kindlasti meenutama.

Finaalis sepistasid Saksamaale 1:0 võidu Argentina üle koondise noorema põlvkonna staarid: 22-aastane Mario Götze (pildil) ja 23-aastane Andre Schürrle, esimene siis väravalööjana ja teine söötjana. Pilk sakslaste ajalukku tõstab nende meeste koostöö silmapaistvalt püünele.

Esiteks triumfeerisid sakslased viimati MMil 1990. aastal (Lääne-Saksamaa), seekord oli tegemist esimese triumfiga ühendatud Saksamaa jaoks. Götze ja Schürrle on läinud varasemalt ajalukku sellega, et nendest said 2010. aasta 17. novembril esimesed Saksamaa koondist esindanud mängumehed, kes on sündinud taasühendatud Saksamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles