Piiriks on kosmos

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Ergma
Ene Ergma Foto: Toomas Huik

Ene Ergma on olnud kõike muud kui tavapärane poliitik. Ta on tähed ja taevas ja teadus. Helge, kange ja riukalik naine. Ikkagi 29. veebruaril sündinud.

Pärast tema sellenädalast teadet poliitikast lahkumise kohta võis kuulda lauset: «Kuidas saab poliitikast lahkuda, kui sa pole kunagi poliitikas olnudki.» Ergma ongi olnud erakondade- ja poliitikaülene spiiker. Ta pole usinalt sekkunud Isamaa ja Res Publica Liidu argipoliitikasse. Pigem võttis Ergma iga riigikogu liikme ette emalikult ja korralekutsuvalt. Ja seda kõike oma mõnusal boheemlaslikul moel.  



Eestist kosmoseriigi tegemisel oli just Ergmal suur roll. Seejuures leppis ta kosmosemuti tiitliga: europarlamendi valimisüritustel kandis ta särki, millel Eesti Ekspressist tuntud kosmosemutid Juula ja Marta. Oskus iseenda üle nalja teha on kosmosesuurune oskus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles