Hansson: riik peaks suunama osa maksutulust reservidesse

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Hansson
Ardo Hansson Foto: SCANPIX

Eesti Panga president Ardo Hansson kirjutab Postimehes, et riik piirama kulude kasvu ning suunama osa maksutulust reservidesse.

Ardo Hansson kirjutab Postimehe arvamusartiklis «Majanduslangus riigieelarve kõverpeeglis,» et kui praegu juhinduda negatiivsel SKT lõhel põhinevast majandustsükli hinnangust, siis võime hiljem tagantjärele teada saada, et eelarve on püsinud struktuurses defitsiidis ning seaduses sätestatud eelarve-eesmärke pole suudetud saavutada. Pikemas vaates võib see tekitada eelarve jätkusuutlikkuse probleeme, sest heal ajal kogutud reservid ei ole raskemal ajal puudujäägi korvamiseks piisavad.


Edasi jääb valitsusele kolm valikut, millest esimene on suurendada riigivõlga ehk jätta osa kulu järgmistele põlvedele. Teine valik on vähendada kulu ja kolmas suurendada tulu, mis tavaliselt tähendab maksukoormuse kasvu.

Pikemalt loe Ardo Hanssoni arvamusartiklit Postimehe paberversioonist või Postimees+-st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles