Valitsejate ülbus

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan Foto: Reuters/ScanPix

Türgis hukkus sel nädalal vähemalt 284 kaevurit ja 18 on endiselt kaevanduses lõksus, kohalike väitel enamgi. Mida teeb valitsus? Õnnetuses järelevalveametite hooletust süüdistavad leinajad aetakse laiali pisargaasi ja veega. Peaministri nõunik jääb pildile, pekstes jalgadega raevukalt üht pahameelt väljendanud leinajat, ja peaminister Recep Tayyip Erdoğan tabatakse ühele teisele käega äsamas.

Viimane osutus küll asjaosaliste väitel õnnetuseks, ent peaminister suutis leinajate ees esineda kõnega, kus kinnitas, et selliseid õnnetusi lihtsalt juhtub ja need on tavalised. Näiteks tõi ta aga 19. sajandi Suurbritannia söekaevandused ja saja aasta taguse USA. Võrdlus paistab vaid tõestavat kahtlusi, et Türgi tööohutus ei vasta tänapäeva standarditele. Samuti kõlab see kokku ülbusega, millega Erdoğan on nõudnud sotsiaalmeedia sulgemist ja maailmast irdumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles