Tätte: välismaal arvatakse, et oleme venelased

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Tätte
Jaan Tätte Foto: Raigo Pajula

Muusiku ja rännumehe Jaan Tätte kogemuste kohaselt peetakse välismaal eestlasi sageli venelasteks ning enamasti tuleb välismaalastele Eestit tutvustada naaberriikide abil.

Tänase Postimehe arvamusküljel kirjutab Abdul Turay, et tasapisi hakatakse Euroopas Eestit pidama muust Ida-Euroopast eraldiseisvaks ning pigem osana Põhjamaadest. Postimees.ee küsis Tättelt, mida tema kogemused näitavad.

«Kui ma kohtun välismaalastega, siis et seletada, kus Eesti asub, siis me räägime Soomest ja Rootsist kõigepealt. Ja et Venemaa on meie naaber, siis saadakse aru,» ütles ta.

Muusiku hinnangul peavad välismaalased Eestit Ida-Euroopaks. «Taibukamad neist saavad aru, et me tahaks kuuluda sinna Põhja, aga tegelikult kuulume ikka idasse.»

«Paljudele on tuttav, et ükskõik kui viisakalt me riides oleme või kui hästi inglise keelt räägime, siis arvatakse ikkagi, et me oleme venelased. Meie pilkudes ja olemuses on midagi, et arvatakse, et me oleme tegelikult venelased. Esimene pakkumine on, et «Ahah, russians!»» kirjeldas ta sageli esinevat olukorda.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles